Fo Salepli İçecek Tozu

KULLANILDIĞI YERLER VE KULLANIM TAL‹MATI:

İçecek olarak kullanılır. Süt (pastörize, sterilize) ile hazırlanır.

200 ml (1 su bardağı) süt (pastörize, sterilize) için;

30 g Salepli İçecek Tozu (tepeleme 3 tatlı kaşığı), şekerli, kıvamı yoğun.

25 g Salepli İçecek Tozu (tepeleme 3 tatlı kaşığı), orta şekerli,kıvamı orta yoğun.

20 g Salepli İçecek Tozu (tepeleme 2 tatlı kağışı), az şekerli, kıvamı az yoğun.

1 L süt (pastörize, sterilize) için;

150 g Salepli İçecek Tozu (tepeleme 6 yemek kaşığı), şekerli, kıvamı yoğun.

125 gr Salepli İçecek Tozu (tepeleme 5 yemek kaşığı), orta şekerli, kıvamı orta yoğun.

100 g Salepli İçecek Tozu (tepeleme 4 yemek kaşığı), az şekerli, kıvamı az yoğun.

10 L süt (pastörize, sterilize) için;

1,5 kg Salepli İçecek Tozu, şekerli, kıvamı yoğun.

1,25 kg Salepli ‹İçecek Tozu, orta şekerli, kıvamı orta yoğun.

1 kg Salepli İçecek Tozu, az şekerli, kıvamı az yoğun.

Not: Tepeleme 1 tatlı kaşığı ortalama 10 g, yemek kaşığı ise 25 g olarak ölçülendirilmiştir.

HAZIRLANIŞI:

Soğuk süt ve Salepli İçecek Tozu istenilen ölçüde hazırlanarak orta hareketli ocakta sürekli karıştırılarak pişirilir. Pişirme esnasında yanmamasına dikkat edilmelidir.

MAKİNE HAZIRLANIŞI:

Dönerli, ısıtılıcı salep makinesinde hazırlanacak ise, önce soğuk süt konur, sonra toz sahlep üzerine ilave edilir. Makine çalıştırılır. Makine içindeki sahlepli karışım 80-90 ºC’ye geldiğinde servis yapılır.

İsteğe bağlı olarak toz tarçın ile servis yapılabilir. Servis önerisidir.